Friss topikok

Irány az EVA!

Az Egyszerűsített Vállalkozói Adó hatálya alá tartozó vállalkozás indításának, vásárlásának feltételeit ismertetjük. Foglalkozunk az EVAs cégek vásárlásával eladásával is. Követjük a témában megjelenő friss információkat.

Az EVA eddig 129 milliárd adóbevételt hozott

2010.11.27. 20:48 Walgoo

A gazdasági válság nem érintette az EVA-sokat? A számok legalább is ezt mutatják.

A társasági adóbevétel 2010 első tíz hónapjában csaknem 83 milliárd forinttal maradt el az előző év azonos időszakának összegétől, melynek egyenlege 149,3 milliárd forint volt október végéig.

Az EVA hatálya alatt adózó közel százezer vállalkozó ellenben 11,7 milliárd forinttal hozott többet idén október végéig, mint az előző és azonos időszakában, ezzel 128,9 milliárd forint adóbevétellel gyarapította a magyar költségvetést.

Idén 9,5%-kal több EVA adóbevétellel számolnak. Ez a 182,6 milliárd forint, és teljesülni is fog.

Az EVA-sok tavaly az adóelőleg-feltöltés hónapjában, decemberben 50,2 milliárd forintot fizettek be. Az eddigi számok láttán joggal várható, hogy az EVA-s vállalkozók decemberben is 10%-kal több adóbevételt fognak befizetni. Összeségében 183-184 milliárd forint EVA adóbevétel folyhat be 2010-ben.

/Mivel jövőre is fixen marad az EVA érdemes céget vásárolni!/

Szólj hozzá!

Címkék: adó költségvetés eva vállalkozói társasági egyszerűsített broker

A bejegyzés trackback címe:

https://adooptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr702477607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása