Friss topikok

Irány az EVA!

Az Egyszerűsített Vállalkozói Adó hatálya alá tartozó vállalkozás indításának, vásárlásának feltételeit ismertetjük. Foglalkozunk az EVAs cégek vásárlásával eladásával is. Követjük a témában megjelenő friss információkat.

Legyél Te is EVA-s!

2010.11.30. 12:20 Walgoo

EVA bejelentkezés december 1-je és december 20-a között lehetséges!

 

Idén is december 1-20. között lehet bejelentkezni 2011-re vonatkozóan az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá.

Javaslataink Bt. tulajdonosok részére:
1. BEVÉTELI nyilvántartást válasszák (még akkor is ha a könyvelőjük le akarja beszélni erről)
Miért is?
- nem kell mérleget készíteni év végén, ezért a könyvelési költség csökkenthető, csupán egy EVA és egy IPA bevallást kell benyújtani évente 1x!!!
- az évközi osztalék kifizetéséhez nem kell időközi mérleget készíteni, csupán elutalni az EVA előleget és már utalható is a tulajdonosok bankszámlájára az osztalékelőleg

Miért érdemes bejelentkezni EVA alá azoknak IS akik nem használják cégüket?
Mert a cég így forgalomképessé válik, mivel frissen alapított cég nem lehet EVA-s.

EVA-sként lehet értékesíteni a céget, nem kell bajlódni a megszűntetéssel (végelszámolás), amely jelentős akár 100.000 Ft-ot meghaladó költséggel és 6-8 hónapos átfutási idővel jár együtt.

Nem kell a bejelentkezést annak megújítani, aki a 2010. évben is az EVA hatálya alá tartozott és a 2011. évre ezt az adózási módot kívánja fenntartani, amelyre természetesen csak akkor van mód, ha megfelelt az EVA tv-ben meghatározottaknak.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adooptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr782483320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása