Friss topikok

Irány az EVA!

Az Egyszerűsített Vállalkozói Adó hatálya alá tartozó vállalkozás indításának, vásárlásának feltételeit ismertetjük. Foglalkozunk az EVAs cégek vásárlásával eladásával is. Követjük a témában megjelenő friss információkat.

EVA helyett reáltevékenység alapú adózás

2012.04.26. 11:38 Walgoo

Átláthatóbb, a jelenleginél egyszerűbb adózási keretrendszert ígér a kisvállalkozások számára a kabinet, méghozzá olyat, amely nemcsak „egyes elkülönült csoportok” számára nyújt kedvező megoldást. Ezen túl a készülő adófajta tekintettel lesz az egyre bővülő cégekre, vagyis figyelembe veszi majd a cégek beruházásait és az alkalmazotti létszám növekedését is. 

A kormány mindezekért pénzforgalmi szemléletű, reáltevékenység alapú adózás bevezetését ígéri a kis cégek számára, amelyben az adóalap meghatározásához elég lesz a bevételek és a kiadások nyilvántartása. Ígérik továbbá, hogy az így adózó cég a vállalkozás fejlesztése érdekében visszaforgatott jövedelme csökkenti majd az adóalapot, és nem kell majd mesterségesen elkülöníteni a vállalakozásból származó tőke- és a munkajövedelmet. Ezen túl megszűnik a nyereség és az osztalék elkülönült adóztatása.
 
„A pénzforgalmi nyereségadózást a 2006/112/EK irányelv adta keretek között és meghatározott adóalanyi körben szükségesnek látjuk kiegészíteni pénzforgalmi áfa elszámolással, amely lehetővé teszi a termék értékesítője vagy a szolgáltatás nyújtója számára, hogy az áfát akkor fizesse meg az adóhatóságnak, amikor a termék vagy szolgáltatás ellenértékét megkapja” - olvasható a konvergenciaprogramban

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://adooptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr224474502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása