Friss topikok

Irány az EVA!

Az Egyszerűsített Vállalkozói Adó hatálya alá tartozó vállalkozás indításának, vásárlásának feltételeit ismertetjük. Foglalkozunk az EVAs cégek vásárlásával eladásával is. Követjük a témában megjelenő friss információkat.

37% lesz 2012-ben az EVA kulcsa

2011.11.17. 11:25 Walgoo

A kormány és a Fidesz-frakció is 37%-ra szeretné emelni az EVA 2012. évi kulcsának mértékét, amiről jövő hét hétfőn dönt a parlament.
Öröm az ürömben, hogy 25 M Ft-ról 30 M Ft-ra nő az éves bruttó árbevételi keret.

Sokat számoltunk az elmúlt hetekben, hát most összegezzük:
2011. évben (még másfél hónapig) az EVA adóelőnye egy költséggel nem rendelkező vállalkozás esetén 25 M Ft bruttó árbevétel mellett 2,882,400 Ft (EVA kalkulátor 2011).

Jövőre 37%-os klucs mellet 30 M Ft bruttó árbevétellel számolva 1,548,898 Ft az adóelőny. Forrás: EVA kalkulátor 2012

Ja, és egy nagyon fontos dolgot ne felejtsünk el, amikor összehasonlítjuk az EVA-t és a Társasági adót:
A könyvelési díjakat!! Egy EVA-s cég éves könyvelési díja 50-100e Ft/év áron elérhető, pont az egyszerűsége miatt, amit mindig hangoztatunk.

Ezzel szemben egy TAO-s cég könyvelése 15-25e Ft/hó, ami éves szinten pont háromszorosa az EVA-s könyvelési díjnak, így az összehasonlításnál ezt az ÉVI 200e Ft-ot se felejtsük el az EVA javára írni.

Persze van még jó néhány, nehezen számszerűsíthető tétel ilyen pl.: a bankszámla költsége, ami akár lehet INGYENES is havi 5 utalásig (utazás a könyvelőhöz – idő és üzemanyag, esetleg postaköltség, telefonálgatás a könyvelőhöz, elvesztett bankkivonat újra kikérése stb.), amely felett hajlamosak vagyunk átsiklani, hiszen ezek a „szükséges rossz” dolgok már teljesen beépültek életünkbe, észre sem vesszük őket.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kalkulátor eva 2012 broker előnye evas cégvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://adooptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr423389376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása