Friss topikok

Irány az EVA!

Az Egyszerűsített Vállalkozói Adó hatálya alá tartozó vállalkozás indításának, vásárlásának feltételeit ismertetjük. Foglalkozunk az EVAs cégek vásárlásával eladásával is. Követjük a témában megjelenő friss információkat.

Az informatikában az EVA 40%-kal előnyösebb, mint a 10%-os Társasági adó!

2010.08.26. 15:04 Walgoo

 

Számoljunk csak egy kicsit!

Van egy informatikus (IT-s) szakember, aki már megvásárolta a számítógépét és a közeljövőben nem akarja lecserélni, azaz jelentős költsége nem lesz vállalkozásával kapcsolatban. Szeretné megtudni, hogy az EVA, vagy a 10%-os Társasági adó előnyösebb-e számára.


10% Társasági adó mellett évi 25 millió Ft-os alacsony költségszintű vállalkozói tevékenység mellett (2 tulajdonos esetén) a bruttó bevétel 49%-a kerül adózott jövedelemként a pénztárcájába.

MÍG ha mindezt egy EVA-s vállalkozásban adózza le, ez esetben a bruttó bevétel 69%-a azaz a nettó bevételünk 86,25%-a kerül a zsebünkbe!

Az EVA 40%-kal több adózott jövedelmet eredményez számára, még 10%-os Társasági adószint esetén is.

A kalkuláció részletes levezetését az EVA Kalkulátorban tekinthetitek meg!

 

Szólj hozzá!

Címkék: adó eva társasági előnyei 10% os evas cégvásárlás

A bejegyzés trackback címe:

https://adooptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr322249696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása